بوسترپمپ های آبرسانی

بوسترپمپ های آبرسانی

جهت تامین فشار در سیستم های آبرسانی در مواقعی که فشار آب شهری برای سرویس دهی به بخش های مصرف کننده آب در ساختمان کافی نباشد از بوستر پمپ استفاده می شود . همچنین در سیستم های آتش نشانی و تامین آب در صنایع ، کشاورزی و … از بوستر پمپ ها استفاده می گردد .
بوستر پمپ ها به انواع زیر تقسیم بندی می شوند :


الف ) تک پمپ
• دور ثابت
• دور متغیر


ب ) چند پمپ
• دور ثابت ( همراه با پمپ پیشرو یا جوکی پمپ )
• دور ثابت ( بدون پمپ پیشرو یا جوکی پمپ )
• دور متغیر
• دور ثابت و متغیر


الف) تک پمپ
در مواردی که نوسان مصرف زیاد نباشد ( ساختمان های کوچک ) ، از بوسترپمپ تک پمپه استفاده می شود . کنترل این پمپ می تواند به دو صورت دور ثابت و یا متغیر باشد.


ب) چند پمپ
در مواردی که نوسان مصرف زیاد باشد نمی توان از یک پمپ بزرگ استفاده کرد و می بایست از دو و یا چند پمپ کوچکتر استفاده نمود .
دلیل این امر تغییر منحنی سیستم ( به دلیل تغییر در جریان مصرفی ) است که باعث می شود یا تعداد استارت – استاپ پمپ زیاد شود و یا عملکرد پمپ دائما در حال تغییر باشد و خارج BEP ( Best Efficiency Point ) عمل نماید .

بوستر پمپ همراه با جوکی پمپ
جوکی پمپ پمپی است با فشاری برابر پمپ های اصلی و با آبدهی کمتر . این پمپ معمولا در بوسترپمپ های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد .
از آنجایی که در ساعاتی از شبانه روز ( معمولا در نیمه شب تا اوایل صبح ) ممکن است مصرف کاهش پیدا کند . این مصرف را می توان با پمپ کوچک تری تامین نمود و از استارت – استاپ مکرر پمپ های اصلی جلوگیری نمود . این امر سبب صرفه جویی در مصرف انرژی شده و هم چنین میزان استهلاک در پمپ های اصلی را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد .
در بوسترپمپ های بیمارستانها ، هتل ها و یا صنایع حساس به دلیل آنکه امکان قطع آب به هیچ عنوان وجود ندارد بر روی بوسترپمپ از یک و یا چند پمپ رزرو استفاده می شود تا در صورت بروز مشکل در پمپهای اصلی پمپ های رزرو وارد مدار شده و نیاز سیستم را تامین نمایند.


بخش های مختلف بوسترپمپ
• الکتروپمپ ها
• شاسی اصلی
• کلکتورو شیرآلات در مدار مکش
• کلکتور و شیرآلات و مدار رانش
• تابلو برق ( همراه با سیستم کنترل فرکانس در سیستم های دور متغیر )
• منبع دیافراگمی ( الزامی برای سیستم دور ثابت )
• پرشر سوئیچ برای سیستم های فشار دور ثابت و پرشر ترانسدیوسر برای دور متغیر
• مانومتر جهت نمایش فشار

 

سرج تانک ( Surge Tank )
آب سیالی است با درصد تراکم نزدیک به صفر و به طور عملی غیر قابل تراکم . از آنجایی که در خطوط پمپاژ همواره می بایست تداوم جریان سیال برقرار باشد تا عمل ازدیاد فشار در انتقال توسط پمپ انجام گیرد و هم چنین با توجه به غیر قابل تراکم بودن آب ، لازم است تا بخشی از سیستم پمپاژ به صورت ارتجاعی قابلیت جذب انرژی به صورت فشار یا کشش را داشته باشد . مخازن ضربه گیر یا Surge Tank این قابلیت را دارند که آب را تحت فشار معینی ذخیره نموده و در صورت نیاز دوباره آن را به سیستم بازگردانند . تحقیقات نشان می دهد که وجود مخزن ضربه گیر در جلوگیری از به وجود آمدن تنش های بزرگ در اثر پدیده ضربه قوچ آب نقش مهمی را بازی می کنند . از طرف دیگر برای جلوگیری از ازدیاد روشن و خاموش شدن پمپ ها ، سعی می شود حجم مخزن ضربه گیر را قدری بزرگتر از حداقل مورد نیاز برای نگهداری فشار انتخاب شود تا در مصارف کوچک یا در جبران و مهار نوسانات جریان آب از محل ذخیره مخزن تامین گردد و سپس در صورت نیاز به مقادیر بیشتر آب ، با روشن شدن پمپ ها ، آب مورد نیاز تامین شده و ضمنا آب تخلیه شده از مخزن نیز دوباره جایگزین شود .

 

محاسبات بوسترپمپ
برای انتخاب پمپ می بایست هد و دبی مورد نیاز را بدست آورد و پس از آن سرج تانک مورد نیاز بوستر پمپ ( در سیستم دور ثابت ) را محاسبه نمود .

طراحی بوسترپمپ آبرسانی


انجام محاسبات مربوط به میزان آبدهی و افت فشار و انتخاب ، طراحی ، ساخت ، نصب و راه اندازی بوسترپمپ های آبرسانی بر اساس نوع کاربری محیطی مربوطه ، کاری دقیق و نیازمند تخصص و تجربه بالایی است. انتخاب نادرست الکتروپمپ ها و تجهیزات غیرمناسب در ساخت بوسترپمپ های آبرسانی باعث ایجاد مشکلات زیادی اعم از خرابی زودرس الکتروپمپ ها به واسطه انتخاب پمپ بزرگتر و یا کوچکتر از ظرفیت مورد نیاز سیستم ، افزایش استهلاک و کاهش هزینه چرخ عمر ، افزایش هزینه های نگهداری و تعمیرات پی در پی و … می گردد.

شرکت فارس بخاران به عنوان نماینده رسمی شرکت صنایع الکتروپمپ رایان و با بیش از 30 سال سابقه در زمینه طراحی ، ساخت ، نصب و راه اندازی بوسترپمپ های آبرسانی ، دارای تخصص و دانش بالا در این زمینه بوده و توانایی اجرایی بالایی در این زمینه دارد.
از جمله دستاوردهای علمی مهم شرکت فارس بخاران ، تالیف کتاب پمپ و پمپاژ کاربردی نوشته مهندس علی فاضل مدیر فنی این شرکت می باشد. هدف تالیف این کتاب ارائه مرجعی کاربردی برای طراحی سامانه های آبرسانی و حل ضعف دانش فنی در انجام محاسبات مربوط به این کار می باشد. هم چنین این شرکت با برگزاری دوره های آموزشی سیستم های آبرسانی در موسسه نوین پارسیان و شرکت ها ، کارخانه ها و سازمانهای معتبر کشور ( برای مشاهده موارد مربوطه به این قسمت مراجعه فرمایید ) تلاش داشته با انتقال دانش فنی خود ، در زمینه افزایش توانمندی مهندسین کشور گامی موثر بردارد.


از مهم ترین پروژه های اجرا شده توسط شرکت فارس بخاران در سالهای اخیر میتوان به موارد زیر اشاره نمود :


• طراحی ، نصب و راه اندازی بوسترپمپ های آبرسانی زون 1 بیمارستان میلاد تهران – 1390
• طراحی ، نصب و راه اندازی بوسترپمپ های آبرسانی شرکت متصا – 1395
• طراحی ، نصب و راه اندازی بوسترپمپ های آبرسانی شرکت پارس ایزوتوپ -1395
• طراحی ، نصب و راه اندازی بوسترپمپ های آبرسانی تعاونی دندانپزشکان – 1397


جهت مشاهده سوابق اجرایی کامل شرکت فارس بخاران اینجا کلیک کنید.


جهت انتخاب بوسترپمپ آبرسانی متناسب با پروژه مربوطه می توانید با شرکت فارس بخاران تماس حاصل فرمایید.


علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر می توانند به کتاب پمپ و پمپاژ کاربردی تالیف مهندس علی فاضل مدیر فنی شرکت فارس بخاران مراجعه فرمایند.

هم چنین پیشنهاد می شود جهت کسب اطلاعات بیشتر فیلم های آموزشی قرار گرفته به صورت رایگان در کانال آپارات شرکت فارس بخاران در زمینه بوسترپمپ های آبرسانی توسط مهندسین محترم مورد بازدید قرار گیرد.

ویدیو مربوط به بوسترپمپ های آبرسانی در ذیل قابل مشاهده می باشد.