سختی گیر

سختی گیر

سختی گیر رزینی

سختی گیر رزینی متشکل از یک مخزن استوانه ایستاده ، ساخته شده از ورق فولادی و یا مواد پلی پروپیلن است که در داخل آن رزین‌های تبادل یونی قرار داده شده است. این رزین‌ها بر اساس جایگزینی یون‌های سخت آب با اتم‌های سدیم ، آب سخت را به آب نرم تبدیل می‌کند. در سیکل کاری دستگاه آب از بالا وارد شده و پس از گذر از بستر رزین از پایین دستگاه خارج می‌شود.

برای جلوگیری از خروج رزین‌ها در کف دستگاه تعدادی نازل قرار دارد که روی آن را یک بستر سیلیسی پوشانده است. تکنیک تعویض یون در سختی گیرهای رزینی تکنیک بستر ثابت با جریان رو به پایین است زیرا رزین در طول عملیات تعویض یون حرکت نکرده و همانند یک بستر و یا ستون محکم می‌ماند و آب است که در طول رزین حرکت می‌کند. بالای ستون رزین بیشتر یون‌های آب را می‌گیرد و در ادامه این روند ادامه داشته تا آنجا که در انتها تمامی یون‌ها دریافت شده اند. به همین دلیل است که تانک سختی گیرها برای جلوگیری از فرار یون‌ها به صورت ستونی ساخته می‌شوند و به همین دلیل همواره قطر کم و ارتفاع زیادی دارند.

مخازن سختی گیر دارای سه نوع شیر هستند:

1- دستی: شیرهای دستی مگر در سایز‌های بزرگ دیگر استفاده نمی‌شوند. در سختی گیرهای مجهز به شیر دستی کلیه مراحل توسط اپراتور انجام می‌شود. بزرگ‌ترین مشکل شیر‌های دستی در مکش نمک آنها است.

2- نیمه اتوماتیک مخازن فلزی: شیر‌های نیمه اتوماتیک سختی گیر دارای یک اهرم است که این اهرم می‌تواند بر روی یکی از سه حالت سرویس،شستشوی معکوس و یا احیاء قرار بگیرد. تقریباً اکثر سختی گیرهای موجود در کشورمان نیز از همین نوع اند. از آنجایی که در این شیر‌ها عمل مکش نمک به کمک پدیده ونچوری صورت می‌گیرد فشار آب سیستم نباید از 2 اتمسفر کمتر باشد. فشار کمتر سبب می‌شود مکش به خوبی صورت نگیرد. (این نوع از شیر‌های چند راهه عملاً در دنیا منسوخ شده است)

3- شیر چند راهه مخازنFRP: مخازن پلی پروپیلن نیز دارای شیر‌های مخصوص به خود هستند. این شیر‌ها دارای 5 حالت عملکرد بوده و علاوه بر از سه حالت سرویس،شستشوی معکوس و احیاء می‌توان حالت پر کن تانک نمک و سیکل شستشوی کند و سریع را نیز انتخاب کرد. در مدل دستی این شیر‌ها یک سر فلکه وضعیت کار دستگاه را تنظیم می‌کند. و در مدل اتوماتیک خود شیر است که بر اساس تنظیمات از پیش تعیین شده مراحل سرویس و شستشوی معکوس و احیاء را انجام می‌دهد.

تانک نمک

در کنار سختی گیر‌های رزینی یک تانک نمک قرار دارد که در آن مخلوطی از آب و بلور‌های نمک قرار داده شده است و از این آب نمک برای احیای رزین بهره گرفته می‌شود.

سختی گیرهای ساخت شرکت فارس بخاران

سختی گیر رزینی ساخت شرکت فارس بخاران متشکل از یک مخزن ایستاده ساخته شده از جنس فولاد کربنی یا گالوانیزه با اتصال دو سر جوش عدسی ، آب سخت را به آب نرم تبدیل می کند.

از فواید عمده بکارگیری سختی گیرهای رزینی شرکت فارس بخاران می توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • دیگهای بخار و آب گرم موجود در موتورخانه با هزینه نگهداری و بازده بالاتری کار کرده و هزینه تعمیرات به مقدار قابل توجهی کاهش می یابد
  • سیستم های تهویه مطبوع و برجهای خنک کن با بازده بهتری کار کرده و با رسوبات آب های سخت مسدود نمی شوند
  • از ایجاد رسوب آبهای سخت در سسیستم های گرمایش و لوله کشی ها جلوگیری می کند
  • سیستم های لوله کشی با حداکثر جریان ، نشت کمتر و عمر بیشتر کار می کنند.

جهت انتخاب سختی گیر متناسب با شرایط آب ورودی و موتورخانه ، می توانید با شرکت فارس بخاران تماس حاصل فرمایید.

[wpdm_package id='4215']

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تصفیه داخلی موتورخانه بخار پیشنهاد می شود فیلم آموزشی ساخته شده توسط شرکت فارس بخاران را مشاهده فرمایید.